Login
F.A.Q.

F.A.Q.

Hvorfor har I valgt Overwatch?

Vi har valgt Overwatch, fordi det er et mere tilgængeligt spil end så mange andre eSport titler og da man til Skole OL deltager som en klasse og ikke individuelt, så er det vigtigt at vi spiller et tilgængeligt spil. Ser vi på diverse MOBA titler, så kræver Overwatch modsat ikke den store introduktion før du kan spille.

En anden årsag er at Skole OL er henvendt til unge med alderen 12-14. Overwatch har en PEGI rating på 12 og derfor er Overwatch egnet til dette formål.

Hvorfor spiller vi ikke League of Legends eller Dota2?

eSport Danmark så gerne at både Dota 2 og LoL blev en del af Skole OL, men 2017 er det første år hvor eSporten er på programmet til Skole OL og derfor har vi valgt nogle mere tilgængelige eSport titler.

Hvorfor spiller vi ikke Counter Strike: Global Offensive?

Skole OL er rettet imod imod elever i 6. – 7. klasse i aldergruppen 12-14 år. CS:GO er kvalificeret af PEGI som 18 år og selvom det kun er en vejledende guide, så har vi grundet vores samarbejde med DAF valgt at lægge os op af den.

Hvornår offentligøres kvalifikationsstederne?

D. 6 marts her på www.esportdanmark.dk

Hvornår kan man tilmelde sig?

D. 6 marts. Snak med jeres skolelærer omkring tilmelding.

Kan man deltage alene?

Nej, man kan kun deltage med hele sin klasse. Alle i klassen skal deltage, da hele klassen deltager på tværs af 6 discipliner.

Må man deltage i flere af disciplinerne?

Ja det må man gerne. Det kan dog ikke garanteres at man kan deltage i alle disciplinerne pga tidsrummet hvori kvalifikationen afvikles. Hvem der spiller hvilket spil, aftales i klassen og med klasselæren.

Hvornår afholdes finalen?

Den endelige dato for finalen er endnu ikke fastlagt, men det er sikkert at finalen bliver afviklet på en dag imellem d. 14-17 juni. Så snart dagen er fastlagt, så vil den blive meldt ud.

Hvorfor spiller vi imod AI i Overwatch?

En af det vigtigste årsager til at eSporten deltager i Skole OL er, at vi gerne vil skabe en forankring i lokalmiljøerne. Det er bl.a. derfor at afvikling af kvalifikationer vil ske ude i de lokale foreninger etc. Det sagt, så ligger der en del logistiske komplikationer mht. til at dyste imod andre skoler, både over LAN eller internet, da der kun er afsat 1 time til afvikling.

Finalen vil dog blive afviklet som normalt, hvor skolerne dyster direkte imod hinanden.

Hvad har GPS hunt og Speed Stacking med eSport at gøre?

Som en del af vores samarbejde med DAF omkring Skole OL, så har vi aftalt at der skal indgå et fysisk element i kvalifikationen. Vi har valgt at afvikle en GPS disciplin for at kunne favne alle eleverne i klassen – også dem der ikke spiller computerspil og Speed Stacking fordi den bruges som et fysisk element i eSport træning.